reklama

Ve svém projevu při premiéře divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě řekla, že Harryho cesta je ve dvou částech divadelní hry ukončena, aby se tak mohlo uvolnit místo pro nové postavy a příběhy, jak informuje server Gizmodo.

„Ve dvou částech této hry jde Harry na velké dobrodružství. A pak už je konec," řekla Rowlingová. „Měla jsem nashromážděné informace o další generaci Potterů, takže jsem nadšená, že to nyní můžu vidět. Je to nádherné, ale pro mě už Harry skončil," dodala.

To ale neznamená, že bychom už nikdy neviděli Harryho Pottera znovu. Koneckonců i sama Rowlingová nebo její mluvčí několikrát říkal, že nepíše příběhy z dospělého života Harryho Pottera. A technicky má i pravdu, scénář divadelní hry, která vyšla knižně, napsal Jack Thorne.

Otevírá se možnost, že další příběhy půjdou ve stopách jeho synů Albuse s Jamesem. Prozatím ale máme divadelní hru, která je už vyprodaná do příštího jara a knižní scénář k téže divadelní hře, která se odehrává 19 let po událostech z Harry Potter a Relikvie smrti.