Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČT tvoří novou politickou satiru s názvem Kosmo

Česká televize
Česká televize
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Česká televize (ČT) uvede na podzim novou politickou satiru Kosmo. Komediální cyklus vznikl na motivy scénáře Tomáše Baldýnského.

Kosmo vypráví příběh českých kosmonautů a jejich letu na Měsíc. Novináře o tom dnes informoval ředitel ČT Petr Dvořák.

"Myslím, že ten sitkom naštve úplně všechny politiky. Naštvaní budou ti, kteří se v něm poznají, i ti, kteří budou závidět těm, kdo se v něm poznali," uvedl Dvořák. "Kosmo je odpověď pro ty, kdo si myslí, že se Česká televize bojí natočit politickou satiru," podotkl vedoucí projektu Kosma Jan Maxa.

Příběh Kosmo začíná ve chvíli, kdy se ukáže, že tento všemi zapomenutý a důkladně vytunelovaný státní projekt je kvůli hrozbě likvidační pokuty od Evropské unie nutné bezpodmínečně dotáhnout do konce. A to až po triumfální moment, kdy celý národ bez dechu sleduje přímý přenos z přistání kosmonautů v cílové destinaci.

Hlavními hrdiny Kosma je čtveřice nekompetentních kosmonautů, kteří se připravují na let ve zchátralém výcvikovém středisku.

Témata:  Česká televize televize

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy