Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Houslistka Vanessa Mae míří s českým orchestrem do Bratislavy

Bratislava
Bratislava
Foto: Pixabay

Bratislava - Slováci se mají na co těšit. Po 10 letech do Bratislavy zamíří světoznámá houslistka Vanessa Mae, a nebude sama. Přijede se čtyřicetičlenným českým symfonickým orchestrem.

Na Zimním stadionu Ondreje Nepely vystoupí v pátek 11. května 2017. Kromě kapely složené z bubeníka, dvou kytaristů, klavíristy či perkusionisty ji bude doprovázet i 40 českých hudebníků z Bohemian Symphony Orchestra Prague (BSOP) včetně vokalistů.

Společně zahrají nejznámější hity z alba Choreograph a zároveň i průřez toho nejlepšího z její tvorby. Vystoupení podkreslí i vizuální show, na které se houslistka sama podílí.

"Vždycky chci ukázat, co všechno na houslích dokážu. Do Bratislavy přivezu své oblíbené kousky z minulosti, ale i několik písní, které hraji jen při vzácných příležitostech. Těším se na spolupráci s českými hudebníky. Doporučuji, abyste se soustředili i na jejich sóla, protože za to vážně stojí," říká Vanessa Mae, která je známá i tím, že během koncertů chodí hrát sóla mezi diváky.

Témata:  Vanessa Mae hudba Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy