Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny Františka Filipovského za dabing získali Štvrtecká a Jančík

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Přelouš - Dnes se udělovaly Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský a mužský herecký výkon v dabingu. Vítězi se stali Jana Štvrtecká a Filip Jančík.

Štvrtecká ocenění získala za roli Vandy ve filmu Venuše v kožichu, Jančík za nadabování role Freddieho ve filmu Mistr.

Jančík při převzetí ceny řekl, že je to jeho první ocenění za práci v dabingu, které se věnuje dlouho. "Mám pocit, že dabingem trávím více času než doma," uvedl. ČTK řekl, že je nyní dabing jeho hlavní profese.

Ceny Františka Filipovského za celoživotní herecké mistrovství v dabingu, které uděluje Herecká asociace, získali herci Hana Maciuchová a Petr Pelzer. Ani jeden z nich dnes do Přelouče nedorazil, oba však zaslali natočený pozdrav. V něm Maciuchová uvedla, že ji získání ceny blaží, a připomněla, že Filipovského zažila jako kolegu při dabování. "Filipovský každou smyčku daboval s takovou vášní, přesností, několikrát, že jsem v úžasu stála a sledovala mistra," řekla Maciuchová.

Součástí slavnostního večera bylo také udílení dalších cen, například Cenu Františka Filipovského za dabingové zpracování audiovizuálního díla získal dabing snímku Carlos. Cena Františka Filipovského za překlad a úpravu dabovaného audiovizuálního díla získal tým pracující na dabingu snímku Venuše v kožichu.

Cenu Františka Filipovského za nejlepší zvuk získali Zdeněk Dušek a Eva Javůrková za snímek Verdi. Zvláštní cenu poroty za dětský herecký výkon v dabingu získal letos Matěj Převrátil za roli Finna Baxtera ve snímku Sám doma 5.

Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu.

Témata:  Hana Maciuchová 1 filmy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy