Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel oscarový režisér a scénárista Curtis Hanson (†71)

Curtis Hanson
Curtis Hanson
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Los Angeles - V úterý večer (v noci na dnešek SELČ) zemřel americký filmový režisér, scenárista a producent Curtis Hanson. Držiteli Oscara za scénář k thrilleru "L.A. - Přísně tajné" bylo 71 let.

Hanson zemřel ve svém hollywoodském domě americký, informovala losangeleská policie. Dle časopisu Variety žil v posledních letech v ústraní kvůli Alzheimerově chorobě.

Vytvořil úspěšné filmy jako 8. míle s Eminemem a Kim Basingerovou, Divoká řeka s Meryl Streepovou a Kevinem Baconem, Okno z ložnice se Stevem Guttenbergem či Ruka na kolébce.

"Byl to ohromný chlapík, který dělal ohromný filmy," řekl o zesnulém americký režisér Joe Dante, autor například komediálního hororu Gremlins nebo seriálu Kriminálka New York.

Témata:  úmrtí filmy Curtis Hanson

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy