Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel zpěvák Pete Burns (†57), zakladatel kapely Dead or Alive

Pete Burns
Pete Burns
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn - Ve věku 57 let zemřel slavný britský zpěvák Pete Burns. Proslavil se jako zakladatel a zpěvák skupiny Dead or Alive, která dosahovala největšího úspěchu v osmdesátých letech.

Zprávu o smrti zpěváka přinesla zahraniční média s odkazem na vyjádření jeho manažera na Twitteru. "S velkým zármutkem musíme oznámit tragickou zprávu. Náš milovaný Pete Burns včera náhle zemřel na selhání srdce," píše manažer v prohlášení.

Burns v roce 1980 založil skupinu Dead or Alive, která proslula díky diskotékovému hitu You Spin Me Round. Ačkoliv od 90. let sláva kapely opadala, stále produkovala další alba pro stěžejní skupinu fanoušků.

Zpěvák je také znám svým kontroverzním vzhledem. V honbě za dokonalostí podstoupil stovky plastických operací, sám sebe ale nakonec přirovnával k monstru. Účinkoval také v několika reality show, mimo jiné v celosvětové oblíbené show Big Brother.

Témata:  Pete Burns

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy