reklama

Od posledního alba „15", které vyšlo v roce 2013, se kapela věnovala především koncertování. Přesto každý rok přišla s jedním tematickým albem – v roce 2014 akustické album G2 Acoustic Stage, v roce 2015 kolekci hitů Platinum Collection a letos živý záznam koncertu z domovských Úval nazvaný Doma.

Na posledním zmiňovaném skupina představila novou píseň Tsunami která se stala i pilotním singlem z právě chystaného studiového alba. „Na nové desce jsme začali pracovat zhruba před rokem. Měli jsme hodně hraní a taky nás dost zaměstnala příprava a nahrání živáku Doma, takže k plnému soustředění na album dochází právě teď," komentuje zpěvák Vašek Bláha. 

Zdroj: YouTube

V rámci nového alba vyráží kapela na velké open air turné Divokej Bill Lobkowicz Tour 2017. „Bude to turné po velkých amfiteátrech, prostě takové, jaké mají naši fanoušci rádi. Chystáme různá překvapení a věříme, že se to celé bude líbit. Představíme písně z nového alba, ale samozřejmě dojde i na naše klasické pecky. Prostě si to všichni společně užijeme," poodhaluje pár informací k turné člen kapely Adam Karlík.

Turné bude mít celkem třiadvacet zastávek, startuje 25. května v Plzni a skončí 2. září opět v domovských Úvalech. Hostem turné bude skupina Poletíme?.