Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Platová nerovnost v Hollywoodu? Herec Paul Newman se podělil se Susan Sarandonovou o honorář

Hollywood
Hollywood
Foto: Pixmac

Los Angeles - Herečka Susan Sarandonová řekla, že jí kolega Paul Newman při společném natáčení filmu Soumrak v roce 1998 dal část ze svého honoráře, když zjistil, že ten její je nižší než jeho.

Jednu z hlavních rolí hrál vedle Newmana také Gene Hackman a Sarandonová zjistila, že oba dostali stejný honorář, vyšší než ten její. Když se to dověděl Newman, řekl: "Tak já ti dám část toho svého."

Sarandonová v rozhovoru pro BBC hovořila o nevyváženém odměňování herců a hereček a zmínila se i o Emmě Stoneové. "Emma jednou řekla, že dostala zaplaceno stejně, protože herci-muži na tom trvali a podělili se s ní o část peněz určených jim. A stalo se to také mně, když jsem před mnoha lety natáčela s Paulem Newmanem. Ano, byl to klenot."

Sarandonová řekla, že v případě filmu Soumrak produkce uzavřela dohodu o rovnocenném honoráři pro hlavní představitele, avšak týkala se jenom představitelů dvou mužských rolí. Přitom jméno Sarandonové bylo na plakátu stejně jako jméno Newmana a Hackmana.

Témata:  Susan Sarandonová filmy muži Hollywood

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy