reklama

Kravitzova nová deska s názvem Raise Vibration, kterou původně plánoval na jaro, vyjde v září. Návštěvníci koncertu, kterých podle pořadatelů dorazilo přibližně 8000, z ní mohli slyšet první singl Low.

"Nikdy jsem nepracoval tak, abych sledoval trendy nebo dělal, co si lidé myslí, že mám dělat. Vždy jsem dělal hudbu, která ze mě přirozeně vycházela," uvedl před časem k nové nahrávce čtyřiapadesátiletý Kravitz, jehož otec byl ukrajinsko-americký producent Sy Kravitz a matka bahamská herečka Roxie Roker.

Populární hudebník, který zatím vydal deset studiových alb, zahájil koncert novinkou We Can Get It All Together. Některé své příznivce pak zaskočil reggae úpravou své známé skladby American Woman. Kravitz, který kombinuje rock se soulem a funky, se na koncertu obešel bez projekcí. S kapelou za zády nabídl za podpory světelných efektů především rockovou muziku. Zazněly hity jako It Ain't Over 'Til It's Over nebo Are You Gonna Go My Way. Část publika roztancovaly úspěšné skladby I Belong to You nebo Fly Away z desky z roku 1998 označené číslicí 5, za kterou Kravitz získal dvě ceny Grammy.

Kravitz během své dvacetileté hudební kariéry prodal přes 38 milionů kusů nosičů. Prosadil se i jako herec - objevil se ve filmu Precious, v obou dílech kasovního trháku Hunger Games nebo ve snímku Komorník, který režíroval Lee Daniels. Vedle hlavních a doprovodných vokálů ve studiu často hraje na kytaru, baskytaru, bicí, klávesy a perkuse.

Kravitz v České republice vystoupil pošesté, poprvé v roce 1996 na pražském Výstavišti. V Praze od té doby koncertoval v roce 2004 v bývalém továrním areálu pražských Vysočan a o další čtyři roky později v O2 areně. V roce 2009 zahrál i před brněnským publikem. Další koncert byl naplánován v rámci evropské části světového turné na 13. listopadu 2014 opět do O2 areny, nicméně byl kvůli nemoci odložen na 19. prosince téhož roku.

Jako předkapela dnes vystoupila anglická soul funková formace MF Robots, která zahraje v říjnu v Praze na samostatném koncertě.