Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel známý polský hudebník Grzegorz Grzyb. Srazilo ho auto, když jel na kole

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Varšava - Při dopravní nehodě v polské metropoli dnes ráno zemřel polský bubeník Grzegorz Grzyb. Známý byl milovníkům jazzu i v Česku. Oznámila to polská média.

Grzybovi bylo 47 let. Proslul spoluprací s mnoha jazzovými hudebníky, například Maciejem Sikalou, Tymonem Tymaňským, Zbigniewem Namyslowským či Leszkem Moždžerem. Hrával také ve skupině Laboratorium a v triu 3 Jazz Soldiers.

Kromě hudby měl ještě jednu životní lásku, která se mu stala osudnou: cyklistiku. Při tréninku na silničním kole ve varšavských ulicích ho srazilo auto.

Okolnosti nehody policie vyšetřuje. „Nehoda se stala krátce po deváté ráno. Cyklistu srazil osobní vůz. Navzdory oživování sedmačtyřicetiletý muž zemřel v nemocnici. Řidič vozu BMW byl střízlivý," uvedla policejní mluvčí Magdalena Bieniaková.

Nehoda vyvolala na internetu divoké diskuze: podle některých cyklista neměl co dělat na výpadovce, když souběžně s ní vede stezka pro cyklisty, zatímco podle druhých je tato stezka naprosto nevhodná pro jízdu na kole, a to zejména silničním, na jakém jel Grzyb.

Témata:  Polsko úmrtí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy