reklama

Pátý taneční večer se nesl v duchu cesty kolem světa a tanečníci měli tančit na ruské, polské, ale i čínské tance. Oproti minulému kolu bylo opět o jeden pár méně, naposledy soutěž opustil zpěvák Adam Mišík.

Tentokrát tančila jako první Pavla Tomicová s Markem Dědíkem. Zatančili rumbu na píseň polské zpěvačky Maryly Rodowicz a herečka ohromila diváky provazem. Porotě to ale nestačilo a upozornila na nedostatek rychlosti.

Následně si střihli ruský quick-step Dalibor Gondík a Alice Stodůlková. Za jejich ztvárnění ruské legendární písně Kaťuša si vysloužili od poroty velmi příznivé hodnocení.

Čínskou hudební kulturu v Česku většina lidí příliš nezná, rumbu si na ni ale ale zatančila Daniela Písařovicová a Michal Mládek. Porota ocenila především opětovné zlepšení oproti minulým kolům. 

Jiří Dvořák a Lenka Návorková na parketu předvedli rumbu na řeckou píseň a podle porotců se jednalo o jeden z nejlepších výkonů večera.  Chyběly tam ale emoce.

Další quick-step si střihli David Svoboda s Veronikou Lálovou. Rytmické cikánské tóny byly melodické, tanci ale chyběla technika. Porotci si proto neodpustili po této stránce patřičnou kritiku.

Na Kubu se se svou rumbou vydali Richard Genzer s Janou Zelenkovou. Podle poroty ale bylo ztvárnění místy emočně přehnané a pár neodešel s nejlepším hodnocením.

Jako poslední zatančili Veronika Arichteva a Michal Necpál. Jejich rumba byla jednou z nejlepších ten večer a od poroty si odnesli tři desítky. Porota jim také vystřihla náležitou chválu.

Nakonec se večer stal překvapivě osudným pro Richarda Genzera a tanečnici Janu Zelenkovou. To zřejmě čekal jen málokdo.