Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Setkat se s Dalajlámou rovná se zákaz koncertování? Lady Gaga se stala terčem kritiky

Lady Gaga
Lady Gaga
Foto: Facebook

Peking - Čínské fanoušky americké zpěvačky Lady Gaga pobouřilo její setkání s dalajlamou, které se uskutečnilo minulý víkend v Indianapolisu.

Lady Gaga je nyní v Číně jednou z nejpopulárnějších západních umělkyň. Svou podporou dalajlamovi ale rozzlobila některé obyvatele země, neboť Peking dalajlamu obviňuje z tibetského separatismu.

Zdroj: YouTube

Lady Gaga je v Číně díky své popularitě častým předmětem zájmu tisku, ale její sobotní schůzka s dalajlamou zůstala médii převážně nepovšimnuta. Některým uživatelům sociální sítě Weibo, kteří sdíleli fotky Lady Gaga a dalajlamy ze zpěvaččina instagramu, cenzoři jejich příspěvky smazali.

Fanoušci přesto v debatě pokračovali. Mnoho z nich Lady Gaga odsoudilo s tím, že je "hloupá" nebo nezná citlivá politická témata. Jiní ji obviňovali z toho, že záměrně provokovala. Řada pisatelů se ale také Lady Gaga zastávala.

Uživatelé Weiba také spekulovali, zda si Lady Gaga nevyslouží od čínských úřadů zákaz koncertování v Číně. To potkalo už například popovou hvězdičku Selenu Gomezovou poté, co se na sociálních sítích pochlubila svými snímky s dalajlamou.

Témata:  Lady Gaga H. H. Dalajlama Čína

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy