Fantastická zvířata a kde je najít: J. K. Rowlingová poodhaluje příběh v novém traileru (2:06) | video: YouTube

Je to přesně devatenáct let od prvního vydání knihy Harry Potter a kámen mudrců. Za ta léta vznikla série sedmi knih, ve kterých mladý čaroděj se svými dvěma přáteli Ronem a Hermionou bojují proti zlému černokněžníkovi Voldemortovi. Vzniklo také osm stejnojmenných filmů, ale i spousta dalších knih ze světa Harryho Pottera.

Mezi ty nejznámější patří například Bajky barda Beedleho, Famfrpál v průběhu věků a v současné době nejvíce diskutovaná kniha Fantastická zvířata a kde je najít. Právě na základě tohoto příběhu natočila Rowlingová stejnojmenný film a fanoušci po celém světě se tak mají opět možnost vrátit do magického a světa plného čar a kouzel.

Hned na úvod nového nového traileru k filmu Fantastická zvířata a kde je najít Rowlingová říká: ,,Moji hrdinové jsou vždy lidé, kteří si připadají odlišní, stigmatizovaní nebo nějak vyčleněni" a přiznává, že kolem této tématiky se točí většina jejich děl. Což mohli fanoušci vidět už v Harry Poterrovi nebo v jejích románech mimo prostředí potterovské prostředí jako jsou Prázdné místo, Volání kukačky nebo ve Službách zla.

Kde se vzal nový hrdina nové epochy kouzel, jak je Mlok (Newt) Scamander označován? Fantastická zvířata a kde je najít vznikla jako učebnice, kterou Harry Potter používal ve škole. Samotnou Rowlingovou jeho příběh zaujal natolik, že se mu začala více věnovat: ,,Během psaní Pottera mě začal Newt Scamander velmi zajímat. Takže jsem toho o Newtovi hodně věděla."

Na jaký příběh se můžeme těšit? Newt Scamander cestoval po světě, zkoumal kouzelné tvory a začal si říkat magiozoolog. Jednoho dne přichází do New Yorku se záhadným kufříkem a právě v něm žijí všechny kouzelné bytosti, které na svých cestách nasbíral. Navíc, když ho otevře, může do něj celý vlézt a ocitá se na fantastickém místě.

Ale jak už to bývá, Newt se dostane do společnosti, které moc nerozumí a příběh začíná nabírat na obrátkách. Newtův kufr je náhodou otevřen cizím člověkem a z obyčejného magiozoologa se rázem stává hrdina, který musí zachránit svět.

V hlavních rolí roli se objeví Eddie Redmayne, který si hrál například po boku Hugh Jackmana v Bídnících nebo ve filmech Teorie všeho či Dánská dívka. V další rolích se objeví  Colin Farrell, Ron Perlman, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Samantha Morton, Jenn Murray,  nebo Jon Voight. Film vstoupí do českých kin 17. listopadu 2016.

– Globe24.cz

100

Český autobus začal v Rakousku hořet, vezl školáky

Čtěte dále