Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na svět vpluly neznámé skladby od Nirvany. Fanoušky Cobaina ale moc nepotěší

Nirvana
Nirvana
Foto: Facebook

Los Angeles -Americká skupina Nirvana je opět v kurzu. Za velký comeback může internetová stanice VirginRadio, když zveřejnila dvě dosud neznámé skladby průkopnické čtveřice stylu grunge.

Nirvana zanikla poté, co byl její frontman Kurt Cobain v dubnu 1994 nalezen ve svém domě s prostřelenou hlavou. V krvi měl navíc smrtelnou dávku heroinu. Policie tehdy konstatovala, že sedmadvacetiletý zpěvák spáchal sebevraždu.

Za novinky vděčí hudební veřejnost fanouškovi, který koupil na prodejním portálu Ebay magnetofonový pásek z jednoho nahrávání alba In Utero v roce 1993 ve studiu Pachyderm. Při poslechu záznamu jeho majitel zjistil, že jsou zde dvě dosud neznámé skladby. "Chlapík se zachoval sympaticky. O nález se podělil na síti," uvedla stanice.

Skladby Dave Solo a Lullaby skupina nevybrala na album, a tedy nebyly remixovány. Lidé s citlivým sluchem by si měli proto dát pozor - bez aranžmá je to drsné. Fanoušky hlasu Kurta Cobaina nepotěší, že zde nejsou žádné vokály. Avšak vypjaté hudební kreace stačí k pochopení, proč časopis Rolling Stone dal Nirvanu i mezi 40 nejlepších punkových alb všech dob.

Témata:  Kurt Cobain Nirvana hudba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy