Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Richard Müller se představí na festivalu Trutnoff Open Air

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Korzo

Trutnov - Na hudební přehlídku s indiánským duchem a kořeny v undergroundu přijede poprvé Richard Müller s kapelou. Tradiční různorodou mozaiku doplní novozelándská skupina Fat Freddy's Drop, dívčí soubor Rózinky z Kozojídek i horňácká cimbálovka. Trutnoff Open Air Festival je věnován osmdesátinám Václava Havla a uskuteční se v obvyklém termínu 18. - 21. srpna na trutnovském Bojišti.

Oblíbený festival pod horami, TrutnOFF Open Air, se vyžívá v rozmanitosti. Vedle již dříve oznámených elektroswingových Parov Stelar, energických Skunk Anansie, populárního písničkáře Jake Bugga i metalových Soulfly a Fear Factory festival poprvé navštíví  Richard Müller s kapelou. Navíc přijede se speciálním festivalovým programem, složeným ze svých největších hitů.

„Dlouho jsme poslouchali, ať Riša pozveme, nyní se tedy prosby a žádosti naplňují. Přes lehké počáteční pochybnosti dnes věříme, že Rišo nebude mít moc práce a většinu jeho písní naše ležení odezpívá za něj. Rozezpívá celé Bojiště ještě před pár hodinami rozvířené metalovými rytmy. Svým životem i peripetiemi je nám blízký a už před několika lety jsme se na vystoupení domlouvali, ještě i za přítomnosti našeho náčelníka. Bylo to v době, když se Rišo po dlouhé době vrátil na pódium, při jeho prvním koncertě po znovuzrození," vzpomíná Martin Věchet, zakladatel a jeden z tvůrců trutnoffského programu. „Vydejme se tedy s Rišem Po schodoch kousek do minulosti, a snad nám bude počasí nakloněno a „Milovanie v daždi" si dopřejeme jen ve zpívaných textech," uvádějí pořadatelé.

Zdroj: YouTube

Mozaiku hudebníků doplní také kapela známá především u našich západních sousedů – novozélandští lehce taneční Fat Freddy's Drop. Jejich vystoupení jsou známá svojí živelností. Prolínají se v nich etno prvky s elektronikou a tanečními rytmy. Poprvé vystoupí undergroundový Kabaret Dr.Caligariho. A vedle Müllera poprvé na festivalu vystoupí i slovenské kapely Puding paní Elvisovej a Queer Jane.

Po letech se znovu vrátí Jablkoň nebo Michal Hrůza, ale i dívčí folkový soubor Rózinky z Kozojídek, který se stal při svém prvním vystoupení jedním z miláčků publika a pořadatelé jim dokonce museli přidávat další vystoupení. A to jsou pouhé střípky z letošního „Českého Woodstocku".

„Program letošního Pow-Wow bude letos ještě více různorodý. Tak jak to máme rádi a měl rád i náš náčelník. Jsme neformální a různorodé společenství a hudební mozaika se jen odráží do celkového ducha setkání. Pokračujeme v tradici hudební a názorové různorodosti. Může to vypadat jako bez ladu a skladu, ale vše zde má své místo, souvislosti a opodstatnění," komentuje Martin Věchet.

 

Témata:  Richard Müller festivaly

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy