Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď: V Česku nadále hrozí silné bouřky

Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dnes odpoledne a večer se budou v Česku opět tvořit bouřky. Místy mohou být i silné s přívalovým deštěm, kroupami a vichřicí.

V pozdějších večerních hodinách by měly postupně od západu slábnout, ve čtvrtek ráno ale ještě může výjimečně bouřit na východě a severovýchodě území.

Výstraha před silnými bouřkami platí pro všechny kraje od dnešních 14:00, přičemž pro západní část Čech je platná do půlnoci, pro Pardubický a Královéhradecký kraj a Vysočinu do čtvrtečních 02:00 a pro moravské kraje do čtvrtečních 06:00.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Oblačno, místy přeháňky, ráno v Čechách ojediněle mlhy. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku až zataženo občas déšť nebo přeháňky. Na východě ojediněle bouřky. Večer místy ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě Čech až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na jihovýchodě až 28 °C. Mírný západní až severozápdní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Polojasno až oblačno, místy přeháňky, na jihovýchodě a východě území přeháňky jen ojediněle. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na jihovýchodě Moravy až 30 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno až skoro jasno, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na jihovýchodě až 31 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Zpočátku polojasno, během dne přibývání oblačnosti a na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na západě kolem 25 °C. Mírný jižní vítr 2 až 5 m/s, se bude během dne měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy