Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí na víkend: Nejdřív sluníčko a tropy, pak přijdou silné bouřky

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - O víkendu bude střední Evropu ovlivňovat výrazné frontální rozhraní, které ji bude rozdělovat na jihovýchod s teplejším a severozápad s chladnějším vzduchem, uvedlo meteocentrum.cz. Přes ČR bude tato fronta postupovat během nedělního dne, a tak se u nás budou většinou vyskytovat relativně vysoké teploty.

V sobotu by mělo převládat jasno až polojasno, v odpoledních hodinách se mohou při zvětšené oblačnosti ojediněle tvořit přeháňky. Ty lze nejčetněji očekávat v severozápadní polovině území, kam už bude lehce doléhat vliv blížící se fronty. Denní teploty by se měly pohybovat mezi 24 a 28 °C, na jihu Moravy mohou stoupat až na 30 °C.

V neděli bude zpočátku rovněž panovat polojasno, ale později by mělo začít od západu nebo severozápadu oblačnosti přibývat a na většině území musíme počítat s četnými přeháňkami a místními bouřkami, které můžou být ojediněle i velmi silné.

Teploty se budou v neděli pro různé oblasti České republiky pravděpodobně značně lišit. V Čechách je očekáváme mezi 24 a 28 °C, ve Slezsku a na severu Moravy mezi 26 a 30 °C a na jihu Moravy mohou stoupat až na 32 °C. Vše bude ale hodně závislé na přesném načasování průchodu fronty.

A jak bude po víkendu?

Pondělí:Oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Místy déšť nebo přeháňky. Na východě místy, jinde jen ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na východě a jihovýchodě až 28 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na severní a v bouřkách přechodně zesílí.

Úterý:Polojasno až oblačno, přechodně až zataženo. Místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku dle chmi.cz:Polojasno. V závěru období od západu přibývání oblačnosti, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy