Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaké můžete čekat počasí na dovolené? Předpověď pro významné destinace v Evropě

Dovolená u moře, ilustrační fotografie
Dovolená u moře, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Léto a voda patří neodmyslitelně k sobě, obzvlášť v době dovolených. Pokud se ale chystáte spíše než k rybníku za domem vyrazit někam k moři, zkontrolujte si nejprve předpověď počasí! Jinak by se vám také mohlo stát, že se na krásné pláže budete dívat pouze z okna hotelu.

Chorvatsko

Pokud se chystáte trávit prázdniny u moře v Chorvatsku, pak se pokud možno vyvarujte období mezi 20. - 27. srpnem. Právě v tuto dobu totiž meteorologové předpovídají nejvíce přeháněk a silných bouřek. I tak ale budou nejvyšší denní teploty ve většině destinacích tropické - mezi 26 až 34 °C, informuje accuweather.com.

Jestli chcete ale do hlavního města - a to pouze na otočku, rozhodně vyberte jiný termín než druhý víkend v srpnu, bude pršet a sluníčko si příliš neužijete.

Španělsko

Ve střední a jižní části Španělska bude v srpnu pořádně vedro, rozhodně proto nedoporučujeme příliš dlouhý pobyt na sluníčku. Prvních 14 dní očekávejte denní teploty mezi 33 až 37 °C, od 15. srpna se "ochladí" na 28 až 30 °C. Bouřky budou podle meteorologů vzácné.

To počasí v severním Gijónu bude úplně odlišné. Průměrné teploty se budou držet kolem 25 - 27 °C, od 14. srpna navíc počítejte s častějšími přeháňkami a na konci srpna i se silnými bouřkami.

Francie

Nejchladněji bude v srpnu podle meteorologů v oblasti Amiens, kde většinou bude pod mrakem a teploty zřídkakdy přesáhnou 26 °C. Jinak se ale můžete v pohodě slunit, teploty v zemi se budou pohybovat okolo třicítky, pršet bude jen vzácně.

Řecko

Milovníci moře a tepla, hurá do Řecka! Ať už navštívíte Athény, Santorini nebo Rhodos, očekávejte tropické teploty nad 30 °C a sluníčko! Poslední dva dny prázdnin by vám ale mohl znepříjemnit silný vítr, tak pozor!

Itálie

Pokud nemáte rádi vedro, Itálie není vhodnou cílovou destinací. Následující měsíc teploty zřídkakdy padnou pod třicítku, oproti tomu ale bude hodně bouřit - nejvíce v termínech 20., 21. a 26. srpna. U Boloně bude bouřit častěji - nejhorší počasí předpovídají meteorologové na 11. a 28. srpna.

Belgie

Pokud spíše než válení u moře preferujete procházky, pak Belgii v srpnu vřele doporučujeme! Teploty se budou pohybovat kolem příjemných 22 - 25 °C a ačkoliv má být převážně pod mrakem, přeháňky očekávají meteorologové jen do 9. srpna.

Velká Británie

Na ostrovních státech Spojeného království si příliš sluníčka neužijete. V Británii, Skotsku a v Irsku má jako obvykle pršet. Nebe bez mráčků bude spíše světlou výjimkou.

Polsko

Nejvyhledávanější destinací v Polsku je bezesporu přístavní městečko Gdaňsk. Srpen ale rozhodně není nejvhodnější dobou k návštěvě. Skoro celý měsíc proprší, teploty se budou držet na příjemných 20 - 25 °C.

Témata:  počasí dovolená

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy