Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové mění předpověď: Vysoké teploty budou, ale...

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Meteorologové omezili výstrahu před vysokými víkendovými teplotami jen na Čechy, kde se mohou vyšplhat až na 34 stupňů Celsia.

Na Moravě, ve Slezsku a na Českomoravské vrchovině budou teploty oproti původním předpokladům nepatrně nižší, a to většinou v rozmezí od 27 do 31 stupňů. ČTK o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí nově platí pro Prahu, střední Čechy, Karlovarský, Plzeňský, Ústecký a část Libereckého kraje od dnešních 13:00 do 20:00. V neděli k tomu pak přibudou ještě kraje Jihočeský, Pardubický a Královéhradecký, časové rozpětí výstrahy zůstane stejné jako dnes.

Nejvyšší denní maxima v Čechách budou stoupat nad 31 stupňů Celsia. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou v sobotu v severozápadní polovině Čech 29 až 33 stupňů, v neděli na většině území Čech 30 až 34 stupňů.

"Předpokládáme, že maximální teploty v rámci intervalů budou dosahovány v nížinách a pánvích. K ochlazení dojde za studenou frontou během pondělí," uvedli meteorologové.

Lidé by se měli snažit předejít přehřátí a dehydrataci organismu tím, že omezí fyzickou zátěž, nebudou pobývat na slunci zejména přes poledne a odpoledne a budou pít neslazené nealkoholické nápoje bez kofeinu, nejlépe neperlivé.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy