Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podzim je tady. Čeká nás prudké ochlazení

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Po příjemně teplém začátků září přichází ten pravý podzim. Teploty už nevystoupají na 20 stupňů Celsia a v noci se postupně ochladí až ke třem stupňů.Vyplývá to z přehledu počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

"Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad Skandinávií k nám bude proudit chladnější vzduch od severovýchodu. Nad střední Evropou se bude od poloviny příštího týdne udržovat nevýrazné pole vyššího tlaku vzduchu. Příliv chladnějšího vzduchu od severovýchodu zeslábne. V závěru období postoupí od západu do střední Evropy frontální systém," uvádí meteorologové.

V pondělí bude většinou zataženo, zpočátku místy, postupně jen ojediněle, občasný déšť nebo přeháňky, četnější na horách. Ráno ojediněle mlhy, večerod severu zmenšování oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C.

V úterý v noci se mírně ochladí. Bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty nepřekročí 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 15 až 19 °C. 

Ve středu nád čeká oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty na 14 až 18 °C.

I ve čtvrtek můžeme očekávat oblačno až polojasno. Na severovýchodě oblačno až zataženo a místy i občasný déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní nepřekročí teploty 14 až 18 °C. 

Podobný bude i pátek, kdy meteorologové očekávají polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou držet na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. 

Od soboty do pondělí bude zpočátku polojasno, přes den přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. V závěru období ale postupně oblačno až zataženo s občasným deštěm.Nejnižší noční teploty se budou pohybovat na hranici 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy