Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letní počasí v sobotu skončí. Přijde prudké ochlazení

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Česko čeká o víkendu ochlazení, ještě v pátek by měly teploty podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vystoupat až k 26°C, ze soboty na neděli ale meteorologové očekávají ochlazení. Od jihozápadu k nám fouká teplý vzduch, jeho příliv ukončí zvlněná studená fronta, díky které k nám začne foukat studený vzduch ze severu.

Ve čtvrtek se bude nad Českem podle ČHMÚ postupně vyjasňovat, teplota vystoupá k 21 až 25°C. Na většině území bude vát mírný vítr, na hřebenech hor ale dosáhne v nárazech až 20 metrů za sekundu. V noci na pátek mohou teploty klesnout k 9°C.

Během pátku by měla přibývat oblačnost, teplota by se ale měla ještě o stupeň zvednout na 22 až 26°C. K ránu se mohou objevovat mlhy. Mírný vítr bude pomalu měnit směr a začne k nám proudit ze severozápadu. Místy by se mohly objevit přeháňky.

Sobota podle meteorologů přinese ještě více oblačnosti, ze severozápadu se postupně rozšíří přes celé území České republiky. Teploty ještě vystoupají k 21 až 25°C, na severozápadě už ale bude kolem 19°C.

Neděle přinese ochlazení na většinu našeho území, nejvyšší teploty by se měly pohybovat kolem 16 až 20°C. Místy by se mohly vyskytnout přeháňky nebo občasný déšť.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy