Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klínovec pod sněhem. Předpověď na víkend a příští týden

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Vrcholky Krušných hor zasypal v noci na dnešek sníh a podle meteorologa by mohl několik dní vydržet. Přečtěte si týdenní předpověď počasí.

Sníh začal na hřebenech Krušných hor padat už ve čtvrtek. "Dnes by mohlo ještě něco připadnout. A teploty by na horách odpoledne měly být jen do dvou stupňů nad nulou, takže sníh může vydržet přes víkend. Příští týden se ale oteplí," uvedl spolupracovník Českého hydrometeorologického ústavu v Šindelové Rudolf Kovařík.

Současné počasí je podle Kovaříka celkově chladnější než loni i proti průměru. Podobně chladno bylo loni až na přelomu října a listopadu.

Ale zatímco na horách už leží sníh, o 300 metrů níže ještě neskončil podzim. Velká část stromů ještě neshodila listí.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, přechodně místy až polojasno. Místy občasný déšť nebo přeháňky, nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Ráno a dopoledne místy mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až polojasno. Ráno a dopoledne místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 8 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku přes den mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, uvedl chmi.cz.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo. Ojediněle slabý déšť. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, v západní polovině Čech až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno, postupně od severozápadu zataženo s deštěm. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na severozápadě a severu Čech kolem 10 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Oblačno až zataženo, v závěru období přechodně i polojasno. Místy občasný déšť, na horách i srážky smíšené. V závěru období slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, postupně 5 až 1 °C a při malé oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, postupně 8 až 12 °C.

Témata:  počasí Krušné hory - Klínovec

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy