Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a sobotu 12. listopadu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Rozsáhlá tlaková níže bude postupovat z Balkánu k severovýchodu, později se od západu nad střední Evropu začne rozšiřovat tlaková, uvedl server chmi.cz. výše.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, v Čechách ojediněle i polojasno. Na jihu a postupně na severovýchodě místy, jinde ojediněle sněžení nebo sněhové přeháňky. Na jihovýchodě zpočátku v polohách pod 500 m i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší teploty +1 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti až -7 °C, místy tvorba náledí. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na východě čerstvý 4 až 8 m/s, k ránu místy s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: mírný až slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, v Čechách ojediněle i polojasno. Ojediněle sněžení nebo sněhové přeháňky, na severovýchodě a zpočátku na jihu srážky četnější a v polohách pod 400 m přechodně i srážky smíšené. Nejvyšší teploty -1 až +3 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na východě čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Na východě území se mohou od vyšších poloh místy tvořit sněhové jazyky.

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

1. května 2024 21:23

Pavel: EU není bezchybná, vstup Česka byl ale výhrou

Při zahájení festivalu United Islands of Prague prezident Petr Pavel zdůraznil, že vstup České republiky do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy