Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Otto řádí v Panamě, zabila čtyři lidi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Panama - Tropická bouře Otto, která ohrožuje jihozápad karibské oblasti, si již vyžádala v Panamě nejméně čtyři oběti, včetně dvou dětí.

Úřady vyhlásily stav ohrožení v Kostarice. Meteorologové očekávají, že bouře během několika hodin může přerůst v hurikán. Informovala o tom agentura EFE.

V Panamě bouře Otto způsobila smrt čtyř lidí a jedna osoba se pohřešuje. Podle místní civilní obrany oběti zabily padající stromy a sesuvy půdy. Přírodní živel zničil desítky domů, přerušil letecký provoz a uzavřeny byly také školy.

Kostarické úřady vyhlásily stav ohrožení a v některých oblastech, zejména na severu u hranic s Nikaraguou, nařídily preventivní evakuace. Do bezpečí bylo dnes letecky a lodní dopravou přesunuto na 4000 lidí hlavně z regionů, kam je obtížný přístup. "Dopad na Kostariku bude vážný," obává se kostarický prezident Luis Guillermo Solís.

Témata:  Panama tropická bouře Otto

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové aktualizovali výstrahu před nedělními bouřkami

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.