Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příští týden se oteplí, mezi svátky bude nejchladněji. Dlouhodobá předpověď

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Příští týden bude teplotně průměrný, maximální denní teploty ale vystoupají na 6 až 10 stupňů. Nejchladněji bude mezi svátky, kdy teploty klesnou pod nulu.

Období od 5. prosince 2016 do 1. ledna 2017 bude teplotně průměrné, uváí Český hydrometeorologcký ústav. Příští týden bude teplotně průměrný, ale maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat v první polovině týdne většinou jen kolem +1 °C.

V druhé polovině příštího týdne se budou teploty zpočátku pohybovat od 2 do 6 °C, postupně na celém území od 6 do 10 °C. Minimální noční teploty budou klesat na -2 až -7 °C, ojediněle bude až kolem -10 °C, v závěru týdne většinou nad bodem mrazu v intervalu 6 až 1 °C.

Další dva týdny budou podle meteorologů teplotně průměrné až slabě nadprůměrné. "Průměrná týdenní maximální teplota vzduchu se bude pohybovat v rámci Česka kolem 3 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem -2 °C," uvádí ČHMÚ.

Poslední prosincový týden by měl být nejchladnější. Srážkově očekávají meteorologové období průměrné.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno. Ojediněle, večer postupně místy mrznoucí mlhynebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, ojedinělepři sněhové pokrývce kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty-2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. Slabý proměnlivý vítrdo 4 m/s nebo klidno.

Předpověď na pondělí:Jasno nebo skoro jasno. Zpočátku místy, postupně jen ojedinělemrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty-4 až -8 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C.Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:Jasno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucímlhy. Později na severu a severovýchodě přibývání frontálníoblačnosti a zejména na horách místy slabé sněžení. Nejnižší nočníteploty -4 až -8 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem-10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý západníaž severozápadní vítr do 4 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až polojasno, ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost.Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty-1 až +3 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, postupně mírnýjihovýchodní 2 až 6 m/s, na horách s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, jen zpočátku ojediněle až polojasno. Od západumísty déšť, zejména na Moravě i mrznoucí s tvorbou ledovky. Nejnižšínoční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti na východěaž -7 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na Moravě a ve Slezsku-2 až +2 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s se bude v Čecháchměnit na jihozápadní až západní.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zataženo až oblačno, místy déšť, na východě zpočátku i mrznoucí.Na horách déšť četnější. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, na východězpočátku až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy