Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 9. února

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Nad střední Evropou se bude udržovat nevýrazné tlakové pole.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až polojasno, na severovýchodě a přechodně i jinde až zataženo a ojediněle slabé sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty -3 až -7 °C, při déletrvající malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -9 °C, ojediněle náledí nebo zmrazky. Slabý severovýchodní nebo proměnlivý vítr do 3 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný vítr 2 až 5 m/s, uvedl chmi.cz.

Tlaková tendence: slabý, přechodně mírný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, na Moravě a ve Slezsku místy dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až polojasno, na severovýchodě a přechodně i jinde až zataženo a ojediněle slabé sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty -1 až +3 °C, na severovýchodě -3 až 0 °C. Slabý severovýchodní nebo proměnlivý vítr do 3 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku mírný vítr 2 až 5 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles, postupně slabý vzestup

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, na Moravě a ve Slezsku místy dobré

Témata:  počasí zima mlhy

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové aktualizovali výstrahu před nedělními bouřkami

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.