Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na víkend: Silnice a chodníky pokryje náledí, varují meteorologové

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - V Jihočeském a Jihomoravském kraji se bude dnes večer a v noci na pátek místy tvořit náledí. Riziko se týká poloh pod 600 metrů nad mořem.

Varování meteorologů platí od dnešních 18:00 do pátečních 08:00. Na jihu a jihovýchodě Česka se v této době bude místy tvořit náledí a zmrazky.

Na pozoru by se měli mít především motoristé, kluzké ale mohou být i chodníky. "Řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám," vyzývají proto meteorologové.

Předpověď na pátek (00-24):V noci oblačno až zataženo, ojediněle slabé sněžení, místy polojasno. Ojediněle mrznoucí mlhy. Přes den Oblačno až polojasno, místy zataženo, ojediněle slabé sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -9 °C, na jihu místy tvorba náledí a zmrazků. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, při nízké oblačnosti -3 až 0 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku mírný severní až severovýchodní 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na horách ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při déletrvající malé oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý, během dne západní až severozápadní vítr do 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Ojediněle slabé sněžení, k večeru od západu občasné sněžení na většině území a v polohách pod 300 m i déšť. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při déletrvající malé oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s.

Témata:  počasí náledí zima

Aktuálně se děje

30. května 2024 17:53

Pavel vyznamenal Stoltenberga. Generální tajemník dostal Řád TGM

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek odpoledne udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka III. třídy generálnímu tajemníkovi NATO Jensi Stoltenbergovi. Ocenil ho především za desetileté působení v čele Severoatlantické aliance.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy