Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na víkend: Meteorologové mají špatné zprávy

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Na většině míst v Česku se ve čtvrtek vyskytovaly přeháňky a zvýšená oblačnost. Dnes ale teploty vyrostly až na 27 stupňů a vykouklo slunce. Bude to značit teplý a prosluněný první prázdninový víkend? Podle meteorologů ani náhodou.

Zatímco čtvrtek se nesl v duchu zatažené oblohy s přeháňkami a nejvyššími teplotami kolem 20 stupňů, už dnes se počasí o poznání zlepšilo. Školáci si tak šli pro vysvědčení v relativně suchém a teplém dni.

Teploty vyrostly až na příjemných 27 stupňů, což by mohlo značit teplý víkend. Opak je ale pravdou.

Hned v sobotu teploty klesnou na 22 stupňů, bude polojasno až oblačno a mohou se vyskytnout mlha či přeháňky. První prázdninový den tak nezačne nejlépe.

V neděli bude počasí velmi podobné tomu sobotnímu. Teploty se udrží kolem 22 stupňů a očekává se polojasné až oblačné počasí. Na koupání tedy ani jeden den rozhodně nebude, ačkoliv původně meteorologové očekávali, že by teploty mohly růst až na 27 stupňů.

Obdobná bude situace v pondělí, kdy teploty stoupnou na 23 stupňů a bude opět oblačno. Přeháňky se mohou objevit pouze ojediněle, stejně jako v úterý, kdy teploty vyrostou na 26 stupňů.

V dalších dnech by se mělo vyjasňovat a teploty postupně vzrostou až na letních 30 stupňů.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy