Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chystáte se o víkendu na výlet? Prozradíme vám, jaké bude počasí

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Po vlně ochlazení se do Česka vrátily tropické teploty, které se udrží i o víkendu. Rtuť teploměru by se měla pohybovat kolem 30 stupňů, ukazují předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

V sobotu bude podle meteorologů jasno až polojasno, na severovýchodě až oblačno s ojedinělými přeháňkami. Během dne i mimo severovýchod tvorba kupovité oblačnosti, místy přeháňky, zejména na severovýchodě a jihozápadě, a ojediněle bouřky.

Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C. V noci a ráno slabý proměnlivý, postupně mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, večer zeslábne.

V neděli očekávají meteorologové také jasno až polojasno, během dne přechodně oblačno a na horách místy, jinde ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

V pondělí se ještě více oteplí. Bude jasno až polojasno, na severovýchodě a na Šumavě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Vedro se udrží i v úterý, kdy bude polojasno až oblačno a na horách místy, jinde ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Ve středu teploty mírně poklesnou. Bude jasno až polojasno, během dne až oblačno a zejména na horách místy přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Tropické počasí se v Česku udrží i během dalšího víkendu. Bude většinou polojasno a ojediněle, během dne místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy