Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na noc a čtvrtek 19. července

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Severovýchodní polovinu území bude bude nadále ovlivňovat rozsáhlá tlaková níže nad východní Evropou a jihozápadní polovinu území nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu. Informuje web chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):V severovýchodní polovině území oblačno až zataženo, místy občasnýdéšť, na severovýchodě četnější a na návětří hor i vydatnější s úhrny10 až 50 mm. V jihozápadní polovině území polojasno až skoro jasno.Nejnižší teploty 17 až 13 °C, na západě až 11 °C. Mírný severozápadnívítr 3 až 7 m/s, na Vysočině a jižní Moravě zpočátku místy s nárazykolem 15 m/s, v západní polovině Čech postupně jen slabý vítrdo 3 m/s.

Tlaková tendence: slabý vzestup, později setrvalý stav

Počasí přes den (07-24):Polojasno až skoro jasno, ojediněle při zvětšené oblačnosti přeháňky.V severovýchodní polovině území oblačno až zataženo, místy občasnýdéšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky, na návětří hor i srážkytrvalejší a vydatnější s úhrny 10 až 35 mm. K večeru částečné ubývánísrážek a oblačnosti. Nejvyšší teploty 24 až 29 °C, v severovýchodnípolovině území 18 až 23 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C,v Krušných horách a na Šumavě kolem 20 °C. Mírný severozápadní vítr2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy