Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku se mírně ochladilo, teplotní rekordy dnes nepadly

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Horko v Česko dnes mírně polevilo a žádná ze stanic, které měří teplotu déle než 30 let, tak po pěti dnech nezaznamenala nový teplotní rekord.

Nejvyšší dnešní teplota byla 34 stupňů Celsia ve Strážnici na Hodonínsku. V Husinci-Řeži u Prahy, kde bylo v uplynulých dnech i o stupeň více než v jiných částech Česka, dnes meteorologové naměřili 29,9 stupně Celsia. ČTK to řekla pracovnice Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ).

K mírnému ochlazení nejen v Řeži podle ní přispěl mimo jiné déšť, který se někde objevil v sobotu a dnes. Podle předpovědi by se maximální teploty měly k vysokým hodnotám kolem 35 stupňů opět šplhat od středy.

Denní teplotní rekordy dnes sice odolaly, na některých stanicích byl však překročen dosud nejvyšší počet po sobě jdoucích tropických nocí, při kterých neklesla teplota pod 20 stupňů.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy