Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na další týden: Vedra vrcholí, už dnes podle meteorologů přijdou silné bouřky

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Dnes a ve čtvrtek vyvrcholí příliv teplého vzduchu do Česka, teploty mohou ojediněle dosáhnou až k 38 stupňům. V západní polovině Čech se dnes odpoledne a večer mohou ojediněle objevit silné bouřky s přívalovým deštěm a kroupami.

Upozornění na silné bouřky platí pro Karlovarský, Plzeňský a Ústecký kraj a části Středočeského a Jihočeského kraje do dnešní půlnoci. Podle meteorologů může při nich napršet v úhrnech kolem 30 milimetrů a déšť může zatopit níže položená místa a sklepy.

Ochlazení se na západě země čeká v pátek, na východě o den později. Kvůli dlouhotrvajícímu vedru a suchu tak trvá na většině území nebezpečí požárů.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. K večeru na západě Čech přibývání oblačnosti a srážky místy. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 32 až 36 °C, ojediněle až 38 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, večer na západě Čech se změní na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až zataženo, na východě zpočátku ještě polojasno. Od západu postupně na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Odpoledne a večeru v Čechách od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 23 až 19 °C, na západě až 16 °C. Nejvyšší denní teploty od 21 °C na západě do 34 °C na východě. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku vítr jižních směrů. Vítr v bouřkách přechodně zesílí, informuje chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):Většinou polojasno, na východě v noci a ráno ještě zataženo s deštěm. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na západě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:Zpočátku polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Během období přibývání oblačnosti, přeháňky a bouřky místy. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 30 až 34 °C, postupně 22 až 27 °C.

Témata:  počasí bouřky

Související

Aktuálně se děje

17. října 2024 14:02

Agáta Hanychová otevřeně pojmenovala svůj největší strach

Agáta Hanychová je známá svou upřímností, kdy na potkání sdělí svůj názor na kdeco a na kdekoho. Problém jí však nedělá mluvit ani o sobě. Dokonce ani ve chvílích, kdy mohou být její slova někomu pro smích. 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy