Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dlouhodobá předpověď: Konec prázdnin bude nadprůměrné teplý

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Období od 13. srpna do 9. září 2018 bude jako celek teplotně nadprůměrné. Uvedl to dnes v dlouhodobém výhledu počasí Český hydrometeorologický ústav.

Velmi teplé počasí bude zejména v prvním týdnu (od 13.8), kdy průměrná týdenní teplota bude atakovat rekordní hodnotu (21,7 °C) pro daný týden z roku 1952.

I v následujícím období by mělo převládat teplotně nadprůměrné počasí a až ke konci období (týden od 3.9) očekáváme teploty vzduchu na našem území kolem běžných hodnot pro danou roční dobu.

Z hlediska celkového množství srážek lze předpokládat, že období 13.8. - 9.9.2018 bude průměrné až slabě podprůměrné. Srážek bude velmi málo zejména v první polovině období (do 26.8), v dalších týdnech se budou celkové úhrny pohybovat přibližně v blízkosti dlouhodobých průměrů, což v oblastech, kde přetrvává srážkový deficit, situaci výrazně nezlepší. 

Předpověď na příští týden

Pondělí (00-24):Jasno až polojasno, odpoledne a večer v Čechách přibývání oblačnosti a místy, jinde ojediněle přeháňky nebo bouřky, ojediněle silné. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se v západní polovině Čech bude večer měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Úterý (00-24):Oblačno, přechodně až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, zejména na východě ojediněle bouřky. K večeru v Čechách od západu ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, na západě Čech kolem 14 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, ve východní polovině území zpočátku slabý jižní vítr do 4 m/s.

Středa (00-24):Oblačno až polojasno, zpočátku na východě místy, jinde jen ojediněle přeháňky. K večeru ubývání oblačnosti až na skoro jasno. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek (00-24):Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Skoro jasno až polojasno, postupně přechodně oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 33 °C, při zvětšené oblačnosti a srážkách kolem 26 °C.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy