Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 30. srpna

Počasí
Počasí
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Ze západní do střední Evropy postoupí studená fronta, která se začne nad naším územím vlnit. Současně bude na Moravě a ve Slezsku vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Skoro jasno, během noci v Čechách od západu oblačno až zataženo, v západní polovině místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na Moravě částečné přibývání oblačnosti až k ránu. Nejnižší teploty 16 až 12 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s se bude během noci měnit v Čechách na západní.

Tlaková tendence: setrvalý stav

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, na východě území zpočátku malá oblačnost. Od západu na místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Během večera, vyjma východu území, ubývání srážek i oblačnosti. Nejvyšší teploty 19 až 24 °C, na Moravě a ve Slezsku 24 až 29 °C. Mírný západní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s, na východě vítr zpočátku jižní až jihozápadní.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Témata:  počasí mraky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy