Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vedro nebo bouřky? Velká předpověď na víkend

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Česko má před sebou teplotně příjemný víkend. Vyjma občasných srážek a bouřek by měly teploty vystoupat téměř k tropickým hodnotám. Vyplývá to z předpovědí meteorologů.

V pátek ráno se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Přes den bude v Čechách většinou oblačno, ojediněle se ukáží přeháňky nebo bouřky. Na Moravě a ve Slezsku bude jasno až polojasno, od západu přibývání oblačnosti a večer v západní polovině ojediněle přeháňky.

Nejnižší noční teploty budou v Čechách 15 až 11 °C, na Moravě a ve Slezsku 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty stoupnou 23 až 27 °C.

I v sobotu bude oblačno až polojasno, ráno se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Na východě hrozí přeháňky nebo bouřky. Večer ale dojde k ustávání srážek a částečnému ubývání oblačnosti.

Nejnižší noční teploty budou opět v rozmezí 15 až 11 °C, na západě Čech až 9 °C. Nejvyšší denní teploty mírně klesnou na 20 až 24 °C, na jižní Moravě až 26 °C. 

V neděli bude skoro jasno až polojasno, od severozápadu přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 21 až 25 °C. 

Česko tak čeká jeden z posledních teplých víkendů. Podle meteorologů by sice v závěru příštího týdne měly teploty opět stoupnout k 27 °C, o víkendu ale zřejmě přijdou přeháňky a ochladí se na maximálně 22 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy