Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku padaly teplotní rekordy. Bylo až 33 stupňů

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Na 24 místech v Česku naměřili teplotní rekordy pro dnešní den. Je to asi šestina z meteorologických stanic, které jsou v provozu 30 a více let. Nejtepleji bylo v Ústí nad Labem, kde dnešní maximum 32,7 stupně Celsia přepsalo dva roky starý rekord 31,3 stupně. ČTK to řekla Milada Křížová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"Nejtepleji bylo v Ústeckém a Středočeském kraji," uvedla Křížová. Rekord jednu desetinu nad 32 stupni Celsia zaznamenal středočeský Brandýs nad Labem, 31,4 stupně naměřili v Průhonicích u Prahy. Také tato dvě nová maxima pro dnešní den překonala dosavadní hodnoty z roku 2016.

Rekordní teploty byly ale zaznamenány třeba i v Moravskoslezském kraji, kde k tomu stačilo i méně než 30 stupňů Celsia.

V noci na čtvrtek začne počasí v Česku ovlivňovat studená fronta postupující přes Německo. Nejvyšší denní teploty by se měly přes den podle předpovědi pohybovat mezi 24 a 28 stupni Celsia, na západě a severozápadě Čech bude chladněji. Místy se čekají přeháňky nebo déšť.

Témata:  počasí teplotní rekordy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy