Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dorazí léto svatého Václava? Po strmém pádu teplot přijde zlom. Velká předpověď

Podzimní mlhy
Podzimní mlhy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Celé období od 24. září do 21. října 2018 bude teplotně průměrné. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav v dlouhodobém výhledu počasí.

První dva týdny vychází jako teplotně průměrné až podprůměrné. Začátek prvního týdne bude studený, maximální denní teploty budou do 14 °C, ve druhé polovině pracovního týdne vystoupí k 20 °C. Minimální noční teploty budou většinou kolem 6 °C, uprostřed týdne budou klesat ke 2 °C a místy se vyskytnou přízemní mrazíky.

Ostatní dva týdny budou teplotně průměrné až slabě nadprůměrné a průměrné týdenní minimální teploty se budou pohybovat kolem 5 °C, průměrné týdenní maximální teploty kolem 15 °C.

"Srážkově očekáváme celé období průměrné až podprůměrné. Nejvíce srážek by mělo spadnout ve druhém týdnu období s průměrným týdenním úhrnem pro ČR kolem 12 mm. Pravděpodobně nejméně srážek spadne v prvním a posledním týdnu, kolem 4 mm," uvedl chmi.cz.

Předpověď na příští týden

Pondělí (00-24):Zpočátku zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Během dne proměnlivá oblačnost a místy přeháňky, na hřebenech severních hor přechodně i sněhové. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Zpočátku silný severozápadní vítr 8 až 13 m/s, místy s nárazy kolem 25 m/s, během dne čerstvý severozápadní vítr 6 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s, večer bude slábnout.

Úterý (00-24):Jasno až polojasno, přechodně oblačno a během dne ojediněle přeháňky, na hřebenech hor i sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, večer bude slábnout.

Středa (00-24):Většinou polojasno, během dne na severu a severovýchodě oblačno až zataženo a ojediněle slabý déšť. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek (00-24):Skoro jasno až polojasno, zpočátku na severovýchodě oblačno až zataženo a ojediněle déšť. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Polojasno, přechodně oblačno až zataženo a místy občasný déšť nebo přeháňky, později na hřebenech hor i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, postupně 6 až 2 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, postupně 11 až 15 °C.

Témata:  počasí podzim EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy