Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do města vtrhla záplavová vlna. Bylo to jako tsunami +VIDEO

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Nabeul - Přívalové deště zasáhly v sobotu poloostrov Cap Bon na severovýchodě Tuniska. Způsobily rozsáhlé záplavy, které si vyžádaly čtyři lidské životy a zničily desítky silnic, obchodů a vozidel. V některých čtvrtích Nabeulu, správního střediska stejnojmenné provincie, vystoupala voda až do výšky 1,7 metru. Rekordní přívaly deště představovaly někde ekvivalent až více než půlročních srážek, napsala agentura AFP.

Tuniský ministr vnitra dnes potvrdil, že si živel vyžádal životy dvou starších mužů a dvou sester, které odnesla voda. V Nabeulu lijáky silně poškodily několik mostů a silnic.

"Pršet začalo v poledne, za čtyři hodiny se déšť změnil v liják. Voda se přelila přes most a zaplavila silnici," řekl agentuře AFP obyvatel Nabeulu Monsef Baruni.

"Měli jsme strach z další vlny," dodal s tím, že proto s celou rodinu odešel přenocovat do hotelu. "Neměli jsme žádné informace, nikdo neodpovídal, ani na číslech záchranářů, ani elektrárenská společnost."

Obchodníci v Nabeulu dnes začali zjišťovat rozsah škod, telefonické spojení zůstává stále ještě v části poloostrova přerušené a některé školy zrušily pondělní vyučování. Na místo se dnes vydal premiér Júsuf Šáhid, aby se setkal s postiženými lidmi.

Témata:  Tunisko povodně počasí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy