reklama

"V noci byly nějaké přeháňky, aktuálně je na Lysé hoře ale už jen zataženo a srážky se tam nevyskytují. Teplota je ale minus jeden stupeň Celsia, takže tam zatím zůstává nesouvislá mokrá pokrývka," řekl pro ČTK Tomáš Ostrožlík z Regionálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu v Ostravě.

Podle něj byly sněhové přeháňky ve výšce zhruba 1000 metrů nad mořem, sníh se tak v Beskydech objevil například i na vrcholku Smrku, Travného nebo Kněhyně.

"Od středy se začne oteplovat, už to bude znát, teplota bude vyšší o nějaké tři stupně než dnes. Ráno ale bude studené, to bude nejchladnější ráno, teploty někde kolem plus dvou stupňů a v horských údolích mohou být až kolem minus dvou stupňů," dodal Ostrožlík. 

Předpověď na středu (00-24):
Jasno, během dne přechodně polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, v údolích místy kolem -3 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. V noci a ráno slabý proměnlivý vítr nebo klidno, přes den postupně mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Skoro jasno, na severu a severovýchodě přechodně oblačno až zataženo. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Skoro jasno, odpoledne a večer od severozápadu oblačno až zataženo, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý jihozápadní vítr do 4 m/s se bude měnit na mírný západní až severozápadní 2 až 6 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):
Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, na hřebenech hor smíšené nebo sněhové. Na jihovýchodě území zpočátku až zataženo, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na jihovýchodě kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:
Polojasno, během období přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 11 až 16 °C.