Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí jako na houpačce. Jak bude o víkendu?

Podzimní den v areálu zámku Lednice
Podzimní den v areálu zámku Lednice
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Počasí jako na houpačce, které v Česku pozorujeme v posledních dnech, bude pokračovat i nadále. Zatímco v pátek ráno se mohou objevit mrazy a teploty pod nulou, o víkendu vystoupají na více než 20 stupňů.

V pátek bude na většině území jasno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C a při uklidnění větru i na hodnotu -1 °C. Nejvyšší denní teploty naopak stoupnou na 16 až 20 °C. 

I v sobotu bude jasno až polojasno, ráno se místy objeví mlhy a ojediněle nízká oblačnost. Později odpoledne a večer hrozí od jihu přibývání oblačnosti a na horách na jihozápadě ojediněle přeháňky.

Nejnižší noční teploty se budou opět pohybovat v rozmezí 5 až 1 °C, místy se mohou objevit přízemní mrazíky, ve východní polovině ale stoupnout až na území 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 18 až 22 °C. 

V neděli bude většinou oblačno a místy se objeví přeháňky. Ráno očekávají meteorologové místy mlhy nebo nízkou oblačnost a ojediněle mrholení.

Nejnižší noční teploty stoupnou na 8 až 4 °C a ve východní polovině území dokonce na 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 18 až 22 °C. 

V průběhu příštího týdne bude většinou polojasno až jasno a noční teploty by se měly pohybovat kolem 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty pak opět vystoupají na 22 °C.

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy