Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 7. října

Podzimní mlhy
Podzimní mlhy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Přes naše území přejde k východu mělká brázda nižšího tlaku vzduchu. S ní spojená studená fronta se bude nad střední Evropou rozpadat, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Polojasno až oblačno, od jihu přechodně až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. K ránu na Českomoravské vrchovině místy, jinde jen ojediněle mlhy. Nejnižší teploty v Čechách 11 až 7 °C, na Moravě a ve Slezsku 14 až 10 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno. Ve východní polovině území mírný jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, v Jeseníkách a Beskydech kolem 20 m/s, bude během noci slábnout.

Tlaková tendence: setrvalý stav, k ránu slabý vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, v Čechách místy mírně nepřízvnivé

Počasí přes den (07-24):Polojasno až oblačno, přechodně až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Ráno a dopoledne na Českomoravské vrchovině místy, jinde jen ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 18 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na východě zpočátku mírný jižní 2 až 6 m/s. Odpoledne se bude vítr měnit na severní.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, místy mírně nepříznivé, zejména v Čechách

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy