Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babí léto se loučí, začne mrznout. Velká předpověď na víkend

Podzimní mlhy
Podzimní mlhy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Počasí v posledních dnech ničím nepřipomínalo polovinu října. Padal jeden teplotní rekord za druhým a teplota nezřídka překročila 20 až 25 stupňů Celsia. Tomu je ale nyní konec a už o víkendu se prudce ochladí.

Ačkoli bývá podzim většinou deštivý, letos tomu je přesně naopak. Meteorologové vydali výstrahu pro Ústecký a Jihomoravský kraj před suchem a nebezpečím požárů.

Naopak na východě území dnes bude většinou oblačno, ojediněle přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 16 až 20 °C, což znamená, že si užijeme jeden z posledních teplých dní.

V pátek bude převážně oblačno až zataženo a ráno se objeví ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 °C a nejvyšší denní teploty se postupně začnou snižovat, a to na 14 až 18 °C.

V sobotu bude na většině území zataženo a objeví se ojediněle mlhy a slabý déšť. Nejnižší noční teploty nepřekročí 8 až 4 °C, ty denní pak nestoupnou výše než na 12 až 16 °C. 

Nedělní počasí potvrdí, že teplo dalo Česku definitivní sbohem. Opět bude zataženo a objeví se mlhy a slabý déšť. Nejnižší noční teploty klesnou až na 6 až 2 °C a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 11 až 15 °C. 

Od pondělí se noční teploty začnou pohybovat kolem nuly až  -1 °C a denní teploty klesnou ještě výše. Maximum, kterého dosáhnou v příštím týdnu, bude 11 °C.

Témata:  počasí mráz podzim

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy