Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vichr opět zastavil lanovku na Sněžku, v prosinci se změní její provoz

Krkonoše - Sněžka - dřevěná stavba
Krkonoše - Sněžka - dřevěná stavba
Foto: CzechTourism.com

Silný vítr dnes zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Horní úsek lanovky stál kvůli silnému větru i v první polovině týdne. Meteorologové uvedli, že na hřebenech Krkonoš bude silný vítr o rychlosti až 70 kilometrů v hodině vát i v noci na pondělí a v pondělí a v úterý. Lanovka na Sněžku může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině.

Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu dnes zůstal v provozu. Z Růžové hory to je na vrchol Sněžky 2,5 kilometru pěšky. Dnes dopoledne bylo na hřebenech hor polojasno, teplota se pohybovala kolem osmi stupňů Celsia. V nižších polohách bylo výrazně tepleji, například Pec pod Sněžkou hlásila 18 stupňů Celsia.

Od pondělí do 7. prosince bude lanovka na Sněžku s výjimkou víkendů mimo provoz. Důvodem je pravidelná podzimní údržba lanovky. Kromě lanovky na Sněžku bude o víkendech v listopadu v Krkonoších v provozu ještě kabinová lanovka na Černou horu.

Lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín bude v provozu do 18. listopadu, přičemž mezi 5. až 9. listopadem bude mít odstávku. Naplno se lanovky v Krkonoších opět rozjedou se zahájením lyžařské sezony.

Předpověď na pondělí (00-24):Převážně polojasno, zejména na západě místy nízká oblačnost nebo mlhy, které se přes den většinou rozpustí. Ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, při malé oblačnosti a slabém větru kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, při nízké oblačnosti kolem 12 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na severu čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor kolem 20 m/s (kolem 70 km/h).

Předpověď na úterý (00-24):Jasno až polojasno, místy nízká oblačnost nebo mlhy, které se postupně většinou rozpustí. Ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, při malé oblačnosti a slabém větru kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, při celodenní nízké oblačnosti kolem 12 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině, na jižní Moravě a na horách na severu čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor kolem 20 m/s (kolem 70 km/h), uvedl chmi.cz.

Předpověď na středu (00-24):Polojasno až skoro jasno, místy, přes den postupně jen ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy. Ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, při malé oblačnosti a slabém větru kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, při celodenní nízké oblačnosti kolem 11 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině a na jižní Moravě čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Témata:  počasí Sněžka Krkonoše

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy