Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku padly teplotní rekordy, bylo přes 20 stupňů

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Na několika místech Česka se dnes teploty dostaly nad 20 stupňů Celsia. Nejtepleji bylo v Bohumíně-Záblatí, kde meteorologové naměřili 20,6 stupně. Rekordy pro šestý listopadový den padly přibližně na desetině stanic s délkou měření 30 a více let, sdělila ČTK Jana Hujslová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Nejtepleji dnes bylo v Moravskoslezském kraji. Vedle Bohumína se rtuť vyšplhala nad 20 stupňů také v Karviné, kde bylo 20,4 stupně. V Ostravě-Porubě dnes naměřili 20,3 stupně a o jednu desetinu stupně chladněji bylo v Ostravě-Mošnově. Shodně 20,1 stupně meteorologové naměřili v Lučině na Frýdecko-Místecku a ve Vidnavě na Jesenicku.

Teplotní rekordy pro 6. listopad dnes padly na 16 ze 147 stanic měřících alespoň tři desetiletí. Nový údaj v tabulkách rekordních teplot mají po dnešku například v Ostravě-Porubě, na pražském Karlově, v Ústí nad Labem či Liberci.

Teplé počasí v Česku panovalo i v předchozích dnech. V neděli padly rekordy na 21 ze 147 stanic, v pondělí na dvou.

Na listopad nezvykle teplé počasí by mělo pokračovat i ve středu. Podle předpovědi ČHMÚ se budou nejvyšší denní teploty pohybovat mezi 14 a 18 stupni. Ve čtvrtek se má obloha obloha zatáhnout a ochladí se.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy