Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výstraha před ledovkou rozšířena. Kde to bude klouzat nejvíc?

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Varování před slabou ledovkou na severu Moravy a ve Slezsku meteorologové prodloužili do pátečního rána. Chodníky a vozovky mohou klouzat, chodci i řidiči by měli být opatrní.

"Místy se bude vyskytovat mrholení nebo slabé sněžení, až do pátečního rána ojediněle i mrznoucí mrholení doprovázené tvorbou slabé ledovky," uvedli meteorologové.

Na severovýchodě platí výstraha od dnešních 10:00 do pátečních 08:00 pro celý Moravskoslezský kraj a dále pro Šumpersko, Jesenicko, Olomoucko, Přerovsko a Vsetínsko. Mrznoucí srážky se budou během dne objevovat v místech nad 400 metry nad mořem, v noci také v nižších polohách, uvedl ČHMÚ. "Ve čtvrtek a v noci na pátek bude srážková činnost postupně slábnout," doplnil.

V jihozápadní polovině Čech se může mrznoucí mrholení vyskytnout zejména v příštích dvou nocích v polohách nad 600 metry. Varování před ledovkou platí po obě noci od 18:00 do 08:00 pro celý Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj a také pro Příbramsko a Chomutovsko.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, místy mrholení, v noci a ráno i slabé sněžení nebo srážky mrznoucí. Ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na severovýchodě -1 až +2 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s se bude večer měnit na jihovýchodní.

Předpověď na pátek (00-24):Zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, místy slabý déšť nebo mrholení, zpočátku ojediněle i mrznoucí. Na horách a během dne na západě Čech a na severovýchodě Moravy přechodně i v nižších polohách místy polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s. V západní polovině Čech vítr jen slabý proměnlivý do 3 m/s, uvedl chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):Většinou zataženo, místy mlhy, ojediněle mrholení. Odpoledne a večer místy déšť. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na západě až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s. V západní polovině Čech zpočátku vítr jen slabý proměnlivý do 3 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo až oblačno, místy občasný déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Témata:  počasí náledí Morava sníh

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy