reklama

V Česku má do pátečního rána místy mrholit, ojediněle i sněžit, a objevit se může mrznoucí mrholení doprovázené tvorbou slabé ledovky. V jihozápadní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině se může vyskytnout hlavně ve vyšších polohách v noci na pátek. Na severovýchodě republiky budou mrznoucí srážky po celý dnešek i v nižších polohách. Postupně však budou slábnout.

Upozornění na ledovku pro Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj platí do páteční 8:00, pro Benešovsko, Příbramsko, Vysočinu a Karlovarských, Plzeňský a Jihočeský kraj od dnešních 18:00 do pátečních 08:00.

Chodníky a vozovky tam mohou klouzat, chodci i řidiči by proto měli být opatrní.

Předpověď na pátek (00-24):
Zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, místy mrholení, zpočátku ojediněle i mrznoucí. Na horách, během dne místy v Čechách a na severovýchodě Moravy přechodně i v nižších polohách místy polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, ojediněle tvorba ledovky. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s. V západní polovině Čech vítr jen slabý proměnlivý do 3 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):
Většinou zataženo, místy mlhy a mrholení. Postupně od jihozápadu s občasným deštěm, který bude nad 1000 m přecházet ve srážky smíšené nebo sněhové. Srážky budou večer od jihozápadu ustávat. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na západě až -1 °C a ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s, se během dne bude měnit na západní.

Předpověď na neděli (00-24):
Oblačno až zataženo, místy až polojasno. Ojediněle déšť, nad 1000 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.