Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku se oteplí, bude jako na jaře. Předpověď na příští týden

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Po několika posledních mrazivých a zasněžených dnech si Česko příští týden od projevů zimy na chvíli odpočine. Teploty vystoupají na jarní hodnoty a pod nulu prakticky nespadnou.

V pondělí bude zataženo až oblačno a občas se objeví déšť, na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Ojediněle mlhy.

Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, na Moravě, ve Slezsku a na severovýchodě Čech ještě mohou naposledy spadnout pod nulu, a to na +2 až -2 °C.

Nejvyšší denní teploty vystoupají na jarních 7 až 11 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech 1 až 5 °C. 

V úterý bude také zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, nad 1000 m postupně srážky smíšené nebo sněhové. Během dne ale dojde k ubývání srážek i oblačnosti.

Nejnižší noční teploty porostou na 8 až 4 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty zůstanou na hodnotách 7 až 11 °C.

I ve středu bude zpočátku oblačno až polojasno, ojediněle se objeví mlhy. Postupně přibývání oblačnosti a místy s deštěm.

Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty mírně klesnou na 6 až 10 °C, na Moravě a severovýchodě Čech na 2 až 6 °C.

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty ale stoupnou na 8 až 4 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech kolem 4 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak zůstanou na 6 až 10 °C. 

V pátek a o víkendu bude zataženo až oblačno, jen přechodně polojasno. Občas s deštěm nebo přeháňkami, postupně na horách a v závěru i ve středních polohách srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 6 až 1 °C, v závěru období na +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se udrží na 6 až 10 °C, postupně ale klesnou na 2 až 6 °C.

Témata:  počasí EuroZprávy.cz podzim

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:19

Sunak oznámil výrazné zvýšení podpory pro Ukrajinu

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy