Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na leden. Jaký bude začátek nového roku?

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Zatímco přelom listopadu a prosince se nese v duchu velkých teplotních změn, příští rok tak skokový nebude. Teploty se povětšinou udrží nad průměrem a prudké teplotní změny, které v Česku panují v posledních dnech,by měly být spíše výjimkou.

Podle předpovědi britských meteorologů ze společnosti AccuWeather by příští měsíc měly v Česku panovat relativně stálé teploty. V průběhu prvního lednového týdne se neočekává sněžení a ačkoliv teploty v noci spadnou několik stupňů pod nulu, denní teploty by se měly pohybovat až čtyři stupně nad nulou.

Průměrná teploty se v těchto dnech přitom pohybuje kolem jednoho až dvou stupňů, těch se ale nedočkáme ani v týdnu následujícím. I druhý lednový týden bude povětšinou zataženo až polojasno s teplotami kolem tří až čtyř stupňů přes den a zhruba -2 stupňů v noci.

Během třetího lednového týdne by se mělo dokonce ještě více teploty. Teploty by v nížinách mohly dosáhnout až pěti stupňů, zatímco noční teploty zůstanou povětšinou neměnné.

Až v závěru měsíce dojde k poklesu teploty, kdy se nejvyšší denní teplota bude pohybovat kolem jednoho stupně. Teploty v noci naopak spadnou až na -6 stupňů a z celého ledna by se mělo jednat o nejchladnější týden.

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy