reklama

Během úterního odpoledne a večera bude postupně zesiloval vítr, nárazy se podle Meteopressu pohybovaly až do 25 m/s, na horách až do 30 m/s.

Meteorologové dokonce vydali výstrahu před silným větrem. Ten by měl od středečního odpoledne postupně slábnout. Kvůli čerstvě napadanému sněhu se nicméně mohou zejména ve středních polohách a hlavně na horách vytvářet sněhové jazyky a závěje.

Následující dny by měly být poměrně bohaté i na srážkovou činnost, zejména na horách napadne několik desítek centimetrů nového sněhu. Sněhové srážky se od středy budou vyskytovat i v nížinách. Noční teploty mohou zejména na horách klesat až k -10°C. Ve středu očekáváme teploty přes den  kolem -1 až 3 °C, ve čtvrtek a v pátek budou teploty od -4 až do 0 °C.

Sněhové jazyky hrozí i o víkendu

Srážky čekáme i o víkendu. V sobotu bude převážně zataženo, Český hydrometeorologický ústav předpovídá déšť se sněhem nebo sněžení, v polohách pod 500 m. přechodně i déšť. Na horách srážky vydatnější.

Nejnižší noční teploty by se měly pohybovat mezi +1 až -3 °C, na východě až -5 °C, během noci ale přijde oteplování. Nejvyšší denní teploty se pak vyšplhají na 0 až 4 °C. Foukat by měl mírný západní postupně severozápadní až severní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu kolem 20 m/s. Od vyšších poloh se budou místy tvořit sněhové jazyky.

V neděli pak bude zataženo až oblačno, místy sněhové přeháňky. V jihozápadní polovině Čech zpočátku sněžení, pod 600 m i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty se pak budou pohybovat v rozmezí -2 až +2 °C. Foukat bude mírný severozápadní až severní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:

Zataženo až oblačno, přechodně až polojasno. Místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, na horách srážky četnější. Nejnižší noční teploty 0 až -5 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +3 °C.