Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko zasáhla sněhová kalamita. Nejezdí vlaky, autobusy ani dálnice

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Sněhová nadílka dnes ráno a dopoledne zastavila provoz na některých silnicích, dálnicích a železničních tratích. Problém měly autobusy především v Praze a řidiči osobních vozů ve středních Čechách.

Problémy měly hlavně městské i příměstské autobusy MHD v Praze. Některé silnice byly kvůli napadanému sněhu nesjízdné, mnoho spojů nabíralo zpoždění a řada příměstských linek ráno vůbec nevyjela.

Sníh způsobil potíže i na pražském železničním uzlu. Na Letišti Václava Havla měly některé lety měly zpoždění a let z Amsterdamu do Prahy byl odkloněn do Brna.

Řidiči, kteří do ulic vyjedou, musejí počítat se zhoršenou viditelností, kluzkými vozovkami či uježděným sněhem. Měli by jezdit maximálně opatrně a ohleduplně.

S komplikacemi musejí počítat i cestující ve vlacích, podle Českých drah husté sněžení způsobilo na některých místech poruchu výhybek.

Problémy jsou hlášeny i z dálnic. D8 na osmém kilometru ve směru na Prahu zablokovaly tři kamiony, které uvízly na špatně sjízdné vozovce. 

Dopravu dnes komplikuje husté sněžení i ve středních Čechách, policie zaznamenala zvýšený počet nehod. Cestáři vyslali do terénu veškerou techniku, silnice jsou podle nich zatím s opatrností sjízdné. Potíže mají příměstské autobusy, některé kvůli počasí nevyjely.

Na silnicích včetně hlavních tahů místy leží vrstva nového sněhu nebo zbytky po chemickém ostření. Sněžení či déšť se sněhem jsou po ránu hlášeny mimo jiné na Pražském okruhu a dálnicích D1, D5, D8 či D10, podobná situace je i na menších silnicích.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy